Pochutnejte si na staré veverce!
- Kategorie: Myslivost
- Přidat nový komentář
Veverka je obyčejný hlodavec našich lesů, živí se hlavně semeny, a má proto velmi chutnou zvěřinu. Je tedy velkou chybou, že zvěřina odstřelených veverek shnije v lese bez užitku.
Stahuje se obyčejným způsobem jako králík nebo zajíc, ale nedělí se na předek a zadek a upravuje se obyčejně celá.
Stará veverka dušená
Staré veverky marinují se dva dny před úpravou v marinádě z octa, cibule, bobkových listů, veškerého koření, zrnek pepře. Marinovaná zvěřina vaří se pak ve vodě, a když se odpění, přidá se sklenice červeného vína, sůl, několik zrnek pepře, hřebíček, na kostky nakrájená slanina. V této omáčce se veverka dodusí doměkka. Omáčka se zapraží hnědou jíškou a zaostří citronovou šťávou.
Veverka již dnes není lovným druhem, recept je vzpomínkou na staročeskou kuchyni našich předků a aprílovým žertem pro zpříjemnění začátku pracovního týdne!
Recept byl převzat z knihy Staročeská myslivecká kuchyně, kterou sestavila Růžena Záborská v roce 2013