Přihlásit

Daniel Švrčula: Myslivost je moderní (sedmagenerace.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

V odborných mysliveckých publikacích se často zmiňují činnosti, které myslivci dělají ve prospěch přírody. Otázkou je, zda tomu je tak i ve skutečnosti. Jedním z myslivců, jenž se snaží poukázat na potřebu podporovat biodiverzitu krajiny a zavést přínosné činnosti myslivců do praxe, je Daniel Švrčula, místopředseda pro spolkovou činnost Českomoravské myslivecké jednoty (ČMMJ).

Vedete skupinu Myslivci pro přírodu, jejímž úkolem je představit myslivost veřejnosti a poukázat na její činnosti prospěšné pro zvěř a přírodu. Jak nápad na tento projekt vznikl?

Navázal jsem na projekt Honitba roku, který začal před téměř deseti lety Petr Marada, který působí na Mendelově univerzitě v Brně a byl členem Myslivecké rady ČMMJ. Každoročně byli ekologickou komisí ČMMJ oceňováni uživatelé honiteb, kteří hospodařili ve prospěch přírody v rámci své honitby. Když panu Maradovi skončilo pětileté volební období, rozhodl jsem se, že bude dobré v tomto projektu pokračovat a dále ho rozvíjet. Následně jsme v rámci ČMMJ založili pracovní skupinu Myslivci pro přírodu. 

Celý rozhovor najdete zde

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.