Přihlásit

Myslivci odstřelili rekordní počet zvěře. Zvěřina ale zlevňovat nebude (tn.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

V loňském roce zastřelili myslivci čtvrt milionu divočáků a dalších 100 tisíc daňků, jelenů a muflonů. U některé srstnaté zvěře jsou to nejvyšší čísla od roku 1950, odkdy se ucelené statistiky vedou. Podle ministerstva zemědělství je masivní odstřel nezbytný a novela zákona k tomu myslivce tlačí. Ochránci přírody i samotní myslivci s tím ale nesouhlasí.

Škody údajně až za čtyři miliardy korun způsobí ročně srstnatá zvěř na polích a v lesích. A tak zněl rozkaz z ministerstva jasně – myslivci musí počty zvěře zredukovat. Vloni tak padaly rekordy. „Nejvíc bylo zastřeleno srstnaté zvěře, celkem 350 tisíc divočáků, daňků, jelenů, muflonů, naopak pernaté zvěře, kachen a bažantů bylo střeleno méně než jiné roky,“ uvedl mluvčí Českého statistického úřadu Jan Cieslar.

Celý článek najdete zde

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.