Přihlásit

Josef Hájek: Milí odpůrce změny myslivecké legislativy, co vlastně chceš? (ekolist.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Že novela zákona o myslivosti vzbudí v českém veřejném prostotu veliké vášně, se vědělo. Systém provozování myslivosti přestal plnit to základní co má, tedy být managementem populací volně žijících druhů zvěře, již dávno, a drtivé většině uživatelů honiteb tento stav vyhovuje.

Buď jim umožňuje relativně klidný výkon práva myslivosti, nebo (nájemci především státních honiteb z řad právnických osob) jim skrze náklady na reprezentaci umožňuje, za jednak snížit základ daně a jednak skrze „bezpoplatkové lovytrofejové zvěře získat nejrůznější nepeněžní profity v oblasti svého podnikání či dokonce soukromého zájmu.

Státní správa nemůže vlastně nic, sčítané stavy zvěře jsou podtržené (v případě nenormované zvěře se rovnou nasčítá 0) a když nevyjde plán lovu – co nenastřílí puška, nastřílí tužka.

Celý článek najdete zde

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.