Rájec: guláš mezi kapkami deště (Blanenský deník)
- Kategorie: Zpravy z oboru myslivost
Každý ze soutěžících si vylosoval druh masa, ze kterého pak měl podle svého receptu guláš uvařit. Z kotlů tak vonělo jelení, mufloní a guláš z divočáka. "Limit na přípravu guláše žádný nebyl. Prostě až bylo uvařeno, tak mohla porota guláš hodnotit," řekl Moráň. Kvalitu tradiční zvěřinové pochoutky mohli hodnotit i návštěvníci, co na rájecký zámek dorazili. Za mírný poplatek dostali od pořadatelů misku se lžící a bodovací lístek.
Uvařit nejlepší guláš chtěla mezi kapkami deště i sourozenecká dvojice Jiří Štrajt a Alena Chlupová z Rájce. Vylosovali si jelení maso. "Máme pět kilo jeleního. Stejné množství cibule a tradiční suroviny. Sůl, pepř, kmín, mletou papriku a také červené víno. To musíme do hrnce nalít co nejdřív. Je zima a sychravo, tak by nám také nemuselo zbýt," pousmál se Jiří Štrajt a dodal, že zvěřinové guláše občas vaří, ale z jeleního masa vůbec poprvé.