Loni padlo na Slovácku 76 tisíc kilogramů zvěřiny (Slovácký deník)
- Kategorie: Zpravy z oboru myslivost
Slovácko
Příslušníci Hubertova cechu ze Slovácka vyprodukovali v loňském roce 76 211 kilogramů masa užitkové lovné zvěře. Jde o třetí nejvyšší produkci zvěřiny za uplynulých deset let.
Podle statistiky Okresního mysliveckého spolku Českomoravské myslivecké jednoty (OMS ČMMJ) Uherské Hradiště bylo dosaženo nejvyšší produkce zvěřiny v roce 2002. Ve dvaadevadesáti honitbách okresu tenkrát myslivci ulovili bezmála devět tisíc kusů zvěře užitkové spárkaté a drobné zvěře pernaté a srstnaté. Produkce masa z ní se vyšplhala na 79 tisíc kilogramů. O zvěřinu mají nejen hospodyňky, ale i restaurace a hotely zájem, protože je dobrým zpestřením jídelníčku.
"Pro celou řadu mysliveckých sdružení je prodej zvěřiny jedním ze zdrojů, jak získat finanční prostředky na nákup krmiva pro zvěř, ale i na budování krmelců, posedů a dalších zařízení v honitbách. Myslivci ale musí při prodeji masa ze zvěře ctít zákon a dodávat jej pouze Interlovu ČMMJ Přerov, s.r.o., který má oprávnění zvěřinu stáhnout, bourat a nabízet k prodeji," objasnil předseda OMS Uherské Hradiště Karel Blahušek.
Příslušníci Hubertova cechu tvrdí, že myslivost není jenom o nabité flintě a lovu zvěře, jak se mnozí lidé domnívají. "Je to především kus poctivé práce, kterou myslivci vykonávají v době svého volna bez nároku na odměnu. Myslet si, že příslušníci Hubertova cechu jsou krvelační omezenci, pro něž je lovecký lístek a zbrojní průkaz prostředkem k tomu, aby si ulovili to, nač mají právě zálusk, je hloupé," rozhořčila se Marie Gejdošová, hospodářka mysliveckého sdružení Kněžpole.
Příslušníci Hubertova cechu ze Slovácka vyprodukovali v loňském roce 76 211 kilogramů masa užitkové lovné zvěře. Jde o třetí nejvyšší produkci zvěřiny za uplynulých deset let.
Podle statistiky Okresního mysliveckého spolku Českomoravské myslivecké jednoty (OMS ČMMJ) Uherské Hradiště bylo dosaženo nejvyšší produkce zvěřiny v roce 2002. Ve dvaadevadesáti honitbách okresu tenkrát myslivci ulovili bezmála devět tisíc kusů zvěře užitkové spárkaté a drobné zvěře pernaté a srstnaté. Produkce masa z ní se vyšplhala na 79 tisíc kilogramů. O zvěřinu mají nejen hospodyňky, ale i restaurace a hotely zájem, protože je dobrým zpestřením jídelníčku.
"Pro celou řadu mysliveckých sdružení je prodej zvěřiny jedním ze zdrojů, jak získat finanční prostředky na nákup krmiva pro zvěř, ale i na budování krmelců, posedů a dalších zařízení v honitbách. Myslivci ale musí při prodeji masa ze zvěře ctít zákon a dodávat jej pouze Interlovu ČMMJ Přerov, s.r.o., který má oprávnění zvěřinu stáhnout, bourat a nabízet k prodeji," objasnil předseda OMS Uherské Hradiště Karel Blahušek.
Příslušníci Hubertova cechu tvrdí, že myslivost není jenom o nabité flintě a lovu zvěře, jak se mnozí lidé domnívají. "Je to především kus poctivé práce, kterou myslivci vykonávají v době svého volna bez nároku na odměnu. Myslet si, že příslušníci Hubertova cechu jsou krvelační omezenci, pro něž je lovecký lístek a zbrojní průkaz prostředkem k tomu, aby si ulovili to, nač mají právě zálusk, je hloupé," rozhořčila se Marie Gejdošová, hospodářka mysliveckého sdružení Kněžpole.