Přihlásit

Moravskoslezská kuchařka Jaroslava Palase (Moravskoslezský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Jaroslav Palas, předseda Českomoravské myslivecké jednoty, bude v příštích dnech a týdnech právě tuto publikaci rozdávat na různých shromážděních zejména v Moravskoslezském kraji.
Dnes přinášíme čtenářům dva recepty z této knihy:
Kravařské kuře
1 kuře, 1 thajská polévka s kudrnatými nudlemi, 1 cibule, 1 lžíce másla, sůl.
Kuře omyjeme, rozdělíme na porce, osolíme, okořeníme polévkovým kořením Zapékací misku vymažeme máslem, přidáme porce kuřete, polévkové nudle.
Poklademe cibulí nakrájenou na kolečka, zalijeme studenou vodou a dáme přikryté do trouby.
Před koncem pokličku odejmeme, aby se vysmahla přebytečná tekutina.
Ostravské brambory
8 velkých brambor, 4 nožičky ostravské klobásy, pepř, sůl, olej nebo máslo.
Brambory oškrábeme a do každé uděláme škrabkou tak velký otvor, abychom do něj mohli strčit půlku nožičky ostravské klobásy.
Brambory osolíme, dáme do vymazané zapékací misky a pod pokličkou pečeme v troubě asi padesát minut.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.