Přihlásit

Divoká prasata terorizují Ústí (Prima)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Terezie TOMÁNKOVÁ, moderátorka
Extrémně přemnožená divoká prasata děsí obyvatele Ústí nad Labem. Prasata ničí zahrady, útočí na zvířata. Město platí myslivcům za likvidaci divočáků odměnu. Podle místních to ale nepomáhá.

osoba,
Tady si to podhrabali a dostávali se dolů, že jsme tam museli takhle to prostě nějak zadělat, aby se sem nedostali.

Kristián Šujan, redaktor
Desítky divočáků si už do zahrádek v centru Ústí nad Labem chodí jako domů. Rozbíjejí ploty, devastují zahrady. Už dávno neplatí, že za potravou vyrážejí v noci.

Tomáš Franzl, Ústí nad Labem
Už je úplně běžný, že přijdou v 10 ráno, ve dvě odpoledne. Nám sežrali králíky, sousedům slepice.

Jana Časnochová, Ústí nad Labem
Jsou tak drzí, že nám prostě lezou za bílýho dne do zahrady a pomalu nám začínají likvidovat všechno okolo. My se bojíme vlastně jít už i na zahradu, pustit psy i děti.

Kristián Šujan, redaktor
Po celém městě je rozmístěných sedm takovýchto odchytových klecí.

Jan NOVOTNÝ, Městská policie Ústí nad Labem
Myslivci v rámci své činnosti zakrmují ty klece. Dávají tam potravu. To prase, když hledá potravu, tak se do té klece dostane rypákem strčí do té potravy ale je tam nástražné zařízení a to zařízení se samo spustí a takhle se zavře.

Kristián Šujan, redaktor
Meziročně se odlov černé zvěře více než zdvojnásobil. Město proto i v letošním roce vyplácí pěti mysliveckým spolkům za odstřel divočáků odměnu.

Jan NOVOTNÝ, Městská policie Ústí nad Labem
Za každé odstřelené prase ten myslivec dostává 500 Kč jakoby odměnu. Dále mimo klecí samozřejmě jsou zde i naháňky, kterých se zúčastňujeme.

Jana Časnochová, Ústí nad Labem
Odstřel prý nejde, protože je to nehonební pozemek, který se nemůže střílet. Ani vlastně klece sem dát nemůžou ty odchytové, protože nesplňujeme ty kritéria, který to má mít.

Kristián Šujan, redaktor
Nepomáhají prý ani pachové ohradníky. S myslivci se ale dá domluvit individuální lov. Ochránit zahradu před nájezdem divočáků pomáhají také ploty s betonovými podezdívkami. Kristián Šujan, CNN Prima News.

Prima

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.