Přihlásit

Bizon zranil třiaosmdesátiletou návštěvnici Yellowstonského parku (ČTK)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Bizon vážně zranil třiaosmdesátiletou návštěvnici Yellowstonského národního parku v americkém státu Wyoming, oznámila dnes agentura AP s odvoláním na správu parku.

Žena z Greenville v Jižní Karolině se v sobotu nacházela poblíž stezky Storm Point u Yellowstonského jezera, když ji bizon nabral na rohy, uvedli správci parku. Žena utrpěla vážná zranění a byla převezena do nejbližší nemocnice, odkud ji letecky přepravili do regionálního zdravotnického centra v Idaho Falls.

Žádné další informace o ženě a jejím zdravotním stavu nebyly zveřejněny, dodala AP.

Bizoni jsou zvířata, která si brání své teritorium před vetřelci, dokážou běžet třikrát rychleji než člověk, jejich chování je nepředvídatelné a a podle představitelů parku zranili více návštěvníků než jakékoliv jiné zvíře žijící v Yellowstonu.

Pravidla vyžadují od návštěvníků, aby se drželi přinejmenším 25 yardů (asi 23 metrů) od veškerých velkých zvířat, včetně bizonů, jelenů a losů, a nejméně 100 yardů (91 metrů) od medvědů a vlků.

Loni bizoni v parku zranili sedmačtyřicetiletou ženu z Arizony a předloni dva lidi.

Bizoni jsou největšími suchozemskými savci v Severní Americe a mohou vážit až 900 kilogramů. V Yellowstonu jich ve dvou hlavních skupinách žije kolem 5000.

ČTK

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.