Přihlásit

Jsem si jist, že počet myslivců kvůli vládní novele neubyde. Je to účelová lež, tvrdí ministr zemědělství Marek Výborný (ČRo - radiozurnal.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Myslivci nesouhlasí s vládní novelou mysliveckého zákona a někteří mluví o tom, že se svým koníčkem skončí. „Bez této novely a bez navazující novely lesního zákona nedosáhneme jednak moderního systému myslivosti v České republice, nedokážeme smysluplně a účinně obnovovat lesy po kůrovcové kalamitě a nedosáhneme pestré krajiny pro příští generace,“ říká ministr zemědělství Marek Výborný (KDU-ČSL). Moderuje Vladimír Kroc.

Vládní novela mysliveckého zákona rozčílila některé myslivce natolik, že prý chtějí pověsit flintu na hřebík. Proč se zdá, že se vůbec nedokážete shodnou?

Je potřeba říct, že to určitě neplatí pro všechny myslivce. U řady myslivců, se kterými jsem v kontaktu, se naopak setkávám s pozitivní reakcí na podobu novely, jak jsme ji připravili a schválili minulý týden na vládě.

Celý rozhovor najdete zde

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.