Přihlásit

Středočeský kraj dá 4,6 mil. Kč na rozšíření záchranných stanic pro živočichy (ČTK)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Středočeský kraj přispěje 4,6 milionu korun na obnovu a rozšíření tří záchranných stanic pro živočichy. Peníze si rozdělí stanice Huslík u Poděbrad na Nymbursku, Český svaz ochránců přírody (ČSOP) Vlašim na Benešovsku a Ochrana fauny ČR Hrachov na Příbramsku, rozhodli dnes zastupitelé.

Stanice Huslík získá dva miliony korun na nové voliéry pro handicapované živočichy a další stavební úpravy. Půjde o zpevněné plochy a přístřešek, vybudování chodníku a nových výběhů v přírodním areálu. Stejnou částku obdrží i ČSOP Vlašim na rozšíření kapacity areálu. Počítá se s výstavbou nových zařízení včetně speciálního zázemí pro velké šelmy, voliér pro různé druhy živočichů a obnovou dosavadních objektů. Projekt předpokládá i instalaci tepelných čerpadel a fotovoltaických panelů. Zbylých 600 000 korun náleží Ochraně fauny ČR Hrachov, která je využije také na modernizaci a rozvoj záchranné stanice.

ČTK

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.