Přihlásit

Místo mříží příroda Novohradských hor. Pomozte zlepšit smutný osud dvou mladých samic pratura z Holandska (ceska-krajina.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Pouhé tři dny mají ochránci přírody na sehnání více než čtvrt milionu korun na nákup dvou samic zpětně šlechtěných praturů z Nizozemí. Dnes proto vyhlásili sbírku, veřejnost může přispět přes portál pomahamepraturum.cz

„Obě samice měly původně odjet z Nizozemí do Dánska, v sobotu jim končí karanténa. Z transportu na sever však sešlo a proto nám nizozemská nadace nabídla dvě samice pro Novohradské hory. Když neseženeme finanční prostředky do soboty, budou muset obě samice znovu absolvovat třicetidenní karanténu. Pro divoká zvířata je přitom pobyt v uzavřeném prostředí velmi stresující. Budeme proto velmi rádi, když se nám finanční prostředky podaří zajistit a dvě pratuří slečny bude v sobotu čekat cesta na prosluněné pastviny Novohradských hor namísto dalšího měsíce za mřížemi v holandské karanténě,“ uvedl Dalibor Dostál, ředitel ochranářské společnosti Česká krajina, která do rezervace v Novohradských horách již bezplatně poskytla dva býky praturů a čtyři klisny divokých koní.

Celý článek najdete zde

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.