Přihlásit

Stát myslivost nijak neusnadňuje. Nechce nám pomoci finančně, chce nás pokutovat (Slovácko - regionální týdeník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Novela mysliveckého zákona, o jejíž dokončení informovalo ministerstvo zemědělství, dělá mnoha myslivcům vrásky na čele. Zároveň se tak stává diskutovaným tématem, a to i na půdě Okresního mysliveckého spolku Hodonín, jednoho z nejpočetnější mysliveckých sdružení v České republice. Jeho dlouholetý předseda Radovan Mančík se k chystaným novinkám vyjádřil v rozhovoru.

V polovině června se webu ministerstva zemědělství objevila tisková zpráva resortu, ve které informovalo o tom, že dokončilo novelu zákona o myslivosti a že ji projednala i vláda. Podle prvotních reakcí to vypadá, že nadzvedla myslivce i u nás v regionu. Co na to říkáte?

Nás v Českomoravské myslivecké jednotě a potažmo všechny myslivce v ČR to zvedlo, jak jste řekl ze židle, a to hodně. Setkali jsme se totiž s tím, že na naše připomínky se nebral v ničem ohled. Skoro nikde nebyly doplněny. A když jsme si přečetli tu tiskovou zprávu, tak je nám z ní opravdu špatně. Jenom pro dokreslení, novela zákona se podle ministerstva dělá hlavně proto, že chce posílit vlastnické práva a snížit škody zvěří. My si však myslíme, že už i na základě starého mysliveckého zákona, který je platný, je úroveň vlastnický práv velmi vysoká.

Celý rozhovor najdete ve regionálním týdeníku Slovácko

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.