Přihlásit

Návštěvnost Beskyd je obrovská, zvěř už si nemá kde odpočinout (novinky.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Přestože jsou Beskydy co do rozlohy největší chráněnou krajinnou oblastí Česka, zvěři je zde těsno. Lidé už kvůli elektromobilitě pronikli i tam, kde dříve nebyli. O tom, jak moc je situace vážná, hovoří František Jaskula, ředitel Regionálního pracoviště Moravskoslezského, do něhož chráněná krajinná oblast Beskydy spadá.

Které období je pro Beskydy nejhorší?

Takové snad neexistuje, nejhorší pro hory je už celý rok. Po celý rok se v nich pohybuje velké množství lidí. Co je ale ještě větší problém, že už to není jen po celý rok, ale po celý den i po celou noc. Dnes je totiž spousta akcí i v noci, a to je pro zvířata špatně, protože přestávají mít klid. Kdyby se návštěva objevila u vás doma v kteroukoliv denní dobu a kterýkoliv den v týdnu, taky byste z toho po čase nebyl úplně nadšený. (úsměv)

Celý článek najdete zde

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.