Přihlásit

Sedláci by měli mít více možností, jak se starat o svou půdu a lesy (asz.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Novela mysliveckého zákona by kromě jiných změn mohla umožnit vlastníkům hospodařit na svých pozemcích mysliveckou činností. Přinášíme pohled člena Asociace soukromého zemědělství ČR Petra Horčíka z ASZ Litoměřice, který vysvětluje, proč by mohla být taková možnost přínosná pro zemědělství i pro správu lesů.

V první řadě bych rád zdůraznil klíčovou věc. A sice to, že úprava mysliveckého zákona je součástí programového prohlášení vlády. Nejedná se tedy o jakýsi nadbytečný krok, který by bylo možné jen tak obejít a mávnout nad ním rukou. Novela mysliveckého zákona byla vládou přislíbena a sliby se mají dodržovat. Otázkou tak není, zda by novela vůbec měla být, ale spíše to, jakou finální podobu by si zasloužila. K tomu si dovolím tři poznámky, které nabízím z pozice člověka, jehož rodina provozuje honitbu jakožto majoritní vlastník honebního společenství.

Celý článek najdete zde

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.