Přihlásit

Daniel Pitek: Myslím, že je na čase, aby norování lišek bylo přiřazeno k zakázaným způsobům lovu (ekolist.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Ve sněmovně je aktuálně připravena k projednání novela zákona o myslivosti. A tento zákon vůbec není nedůležitá legislativní norma, protože její podoba ovlivní výrazným způsobem stav našich lesů i zemědělské krajiny. A tak není divu, že se s myslivostí potkáváme v posledních týdnech ve všech možných médiích.

Novela je různě komentována, hodnocena nebo i kritizována ze všech možných pozic. Já osobně tuto vládní novelu podporuji, pracoval jsem na jejím znění za Asociaci soukromého zemědělství ČR v pracovní skupině na ministerstvu zemědělství a snažím se, aby zdárně prošla legislativním procesem. Dlouho a intenzivně jsme o všech ustanoveních paragraf po paragrafu dopodrobna diskutovali a byl bych rád, aby se do návrhu novely nezasahovalo nebo jen minimálně. Přesto bych jednu věc změnil. Je to možnost lovu norováním.

Celý článek najdete zde

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.