Přihlásit

Radek Podhorecký: Pane Pitku, Českomoravská myslivecká jednota není reliktem komunistického režimu (ekolist.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Tento komentář je reakce na rozhovor Daniela Pitka pro server Hlídací pes Nový myslivecký zákon má napravit dědictví komunismu, říká sedlák Daniel Pitek

S ohledem na bohatou politickou minulost v levicově orientovaných politických stranách je přinejmenším úsměvné (nebo smutné?) nálepkovat naši největší mysliveckou organizaci přídomkem komunistická nebo socialistická, zatímco minulost a vznik bývalé Československé myslivecké jednoty stojí na zcela jiných základech. Československá myslivecká jednota vznikla v roce 1923, tedy krátce po vzniku samostatné Republiky československé, jejíž zakládající spolky však působily už za dob monarchie. Smutným faktem je, že organizace byla dvakrát zneužita totalitním režimem. Poprvé během okupace nacistickým Německem a podruhé po roce 1948, po převzetí moci komunisty.

Celý článek najdete zde

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.