Přihlásit

Nový myslivecký zákon: Mezi myslivci a zemědělci to už jiskřilo, říká senátor Štěpánek (info.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

O změnu mysliveckého zákona se minulé vlády pokoušely už šestkrát – bezvýsledně. Pohár trpělivosti přetekl a začalo se hledat akutní řešení alarmující situace. Podle senátora Petra Štěpánka (STAN) má k dokonalosti stále ještě daleko.

Zákon již prošel rezortním připomínkovým řízením, Legislativní radou vlády a míří do Poslanecké sněmovny. „Myslím, že velmi brzy přijde do prvního čtení, protože je tlak na to, aby se to v tomto vládním období projednalo a nějakým způsobem schválilo,“ říká senátor Petr Štěpánek v rozhovoru pro INFO.CZ. S některými změnami v mysliveckém zákoně souhlasí, jiné ostře kritizuje.

Co se především mění novým mysliveckým zákonem? A proč je změna potřeba?

Zvýšené stavy zvěře způsobují obrovské škody v lesích a na polích. Situace se místy stává neúnosnou. Bohužel, pořád se tak nějak „laškovalo“, nebralo se to moc vážně, což nakonec vyústilo ve velkou vlnu odporu jak u zemědělců, tak lesníků. Na většině území totiž neexistovala přirozená obnova lesa a i nově vysázené porosty byly spárkatou zvěří likvidovány.

Celý rozhovor najdete zde

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.