Přihlásit

Zanedbávaní vlci z nelegálního chovu mají nový domov v ZOO Tábor (TZ ČIŽP)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Ve středu 17. července 2024 došlo v městské části Praha 17 k odebrání pěti vlků ze soukromého nelegálního chovu. Vlci žili na malé předzahrádce řadového domu v naprosto nevyhovujících podmínkách a bez příslušných veterinárních povolení. Všechna zvířata byla úspěšně převezena do záchranného centra v Zoologické zahradě Tábor, které se stalo jejich prozatímním domovem, než pro ně bude zajištěno vhodné trvalé umístění.

Kromě zástupců Ministerstva životního prostředí, které akci organizovalo, se odebrání vlků zúčastnili také inspektoři České inspekce životního prostředí, veterináři a složky integrovaného záchranného systému. Po zabezpečení zahrady a okolních ulic byla zvířata postupně uspána a veterinárně vyšetřena. Vlci byli zváženi, byla jim změřena teplota, tlak a odebrána krev, která kromě klasických zdravotních testů poslouží také ke genetickým analýzám.

Celou tiskovou zprávu najdete zde

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.