Přihlásit

Bude zvěř zvěří i podle nového zákona o myslivosti? (medium.seznam.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Ve svém posledním článku jsem obrátil pozornost na chystaný nový zákon o myslivosti. Zmíněna byla práva vlastníků honebních pozemků a minimální výměra honitby. Dnes bych se chtěl věnovat zvěři.

Lov je součástí myslivosti, ne naopak. Proto je důležité do myslivosti zahrnout i druhy, které se sice neloví, ale tradičně jsou na našem území za zvěř považovány. Kromě tradice a vzdělávání myslivců to má i své právní opodstatnění. Těmto druhům je věnována pozornost i podle zákona o myslivosti, což u vzácnějších druhů je jen dobře. Podle navrhovaného zákona by mezi zvěř měli být zařazeny pouze druhy, které lze běžně lovit. Ze zákona by vypadla např. koroptev, což býval páteřní druh české myslivosti a myslivci realizují její chov a ochranu. Mimochodem důvodem, proč populace koroptví je v takovém neutěšeném stavu, je zejména způsob zemědělského hospodaření…

Celý článek najdete zde

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.