Přihlásit

Petr Válek: K vyjádření zástupce ČMMJ pana Jiřího Janoty (ekolist.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Z dat vyplývá, že zvěř není přemnožena lokálně, ale na většině území. Je to zřejmé z dat Národní inventarizace lesů či výše lovu. Tvrzení pana Janoty je do očí bijící nepravda.

Myslím, že i on si je přemnožených stavů vědom. Je třeba říct, že na snížení stavů zvěře v honitbě městských lesů Doksy má částečně zásluhu, neboť již za jeho působení ve funkci ředitele Vojenských lesů a statků (VLS), divize Mimoň došlo na celé divizi k navýšení odlovu spárkaté zvěře právě z důvodu vysokých škod a vysokých nákladů na ochranu lesních kultur. A naše režijní honitba sousedí s majetkem VLS, bez zvýšeného lovu i v sousedních honitbách nelze snížení provést, natož pak udržet. Velmi rychle se zde projeví nasávací efekt a volná ekologická nika je opět rychle obsazena. 

Celý článek najdete zde

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.