Zvěřinová haše
- Kategorie: Speciality ze zvěřiny
- Přidat nový komentář
600 g zvěřiny bez kosti (může být i více druhů), 150 g anglické slaniny, 4 vejce, 2 cibule, 2 stroužky česneku, strouhanka z 1 rohlíku, šálek mléka, 2 bobkové listy, 5 jalovčinek, lžíce oregana, mletý pepř, sůl
Očištěnou a odblaněnou zvěřinu pokrájíme na větší kusy, vložíme do hrnce, přidáme jednu celou cibuli, bobkové listy a jalovčinky, osolíme, zalijeme horkou vodou a uvaříme doměkka. Vychladlou zvěřinu umeleme, přidáme utřený česnek a oregano a dobře vymícháme. Na pánvi zpěníme dorůžova na kostičky nakrájenou slaninu a drobně nakrájenou cibuli. Přidáme umletou zvěřinu a strouhanku, zalijeme mlékem, rozklepneme vejce, promícháme a krátce podusíme. Podle chuti opeříme a osolíme.
Podáváme se sázeným vejcem a vařenými bramborami.
Text, kuchyňská úprava a foto Dalibor Pačes