Přihlásit

V táborské zoo uhynul osmadvacetiletý medvěd baribal Geňa (ČTK)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

V táborské zoologické zahradě v pondělí uhynul medvěd baribal Geňa. Bylo mu 28,5 roku. Ředitel zoo Evžen Korec ČTK řekl, že baribalové se běžně dožívají 25 let a starší jsou spíše výjimkou. Do jeho výběhu by chtěla táborská zoologická zahrada umístit opět medvěda baribala. Podle Korce to ale může trvat měsíce, protože baribal pochází ze Severní Ameriky a v Evropě je pouze 12 zoologických zahrad, které je chovají. V táborské zoo mají aktuálně tři hnědé medvědy.

Táborská zoo je rozlohou největší v jižních Čechách a největší soukromá v Česku, patří také k nejmladším zahradám v Česku. Vznikla v květnu 2015 poté, co ji od insolvenčního správce koupil pražský developer a biolog Evžen Korec. Tím ji zachránil před likvidací a rozprodáním zvířat. Pro veřejnost se zoo Tábor otevřela o měsíc později. V táborské zoo žije přes 380 zvířat více než 70 živočišných druhů. Zoo se specializuje na chov ohrožených druhů. V roce 2023 ji navštívilo 111 000 lidí, rok předtím 95.135. Zoo je od 1. června do 31. srpna otevřená každý den od 9:00 do 19:00.

ČTK

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.