Přihlásit

Řešení škod zvěří je i zkouškou odvahy a vytrvalosti; příklad s dobrým koncem (uroda.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

O škodách způsobených zvěří, zejména prasaty, daňky a jeleny bylo v poslední době napsáno a řečeno mnoho. Přesto pořád převažují stížnosti (legislativa, formality, mezilidské vztahy…) a naopak citelně chybí příklady, že i za daných podmínek se dá něco udělat.

Takový stav možná částečně vyplývá i z naší národní povahy a také odpovídá současným zvyklostem, kdy se často vyplácí s nataženou rukou přiznávat vlastní neschopnost. Tímto rozhodně nechci říct, že je vše v pořádku a nemáme se snažit věci změnit. Právě naopak, sám vím velmi dobře, jak složitá a dlouhá může být cesta k alespoň získání náhrady za škody, když už se nedaří dosáhnout jejich snížení. Zejména jde o komplikované formální požadavky, celkově nízkou vymahatelnost práva na kompenzaci škody a často se poškození setkávají s tak nepřátelskými reakcemi ze strany uživatelů honiteb, že si zemědělci řeknou, že jim ty peníze za to nestojí a roky škody tolerují.

Celý článek najdete zde

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.