Přihlásit

Voliéry ptáků Tibetu a Číny v ostravské zoo jsou po opravě opět přístupné (ČTK)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Voliéry ptáků Tibetu a Číny v Zoologické zahradě Ostrava jsou opět přístupné návštěvníkům. Po téměř 20 letech od svého vzniku prošly nutnou rekonstrukcí a opravami. ČTK to včera sdělila mluvčí zahrady Šárka Nováková.

Komplex tvoří pět voliér, z nichž dvě největší jsou průchozí. „Jsou uspořádány tak, jako bychom pomyslně sestupovali z nejvyšších nadmořských výšek himálajských vrcholků až do nížin východní Číny. Každou z voliér obývají ptačí druhy typické pro danou oblast a nadmořskou výšku,“ popsala Nováková.

Voliéry ptáků Tibetu a Číny se nacházejí nedaleko vstupu do zoo. Žijí v nich například kavče červenozobé, bažanti lesklí, tibetští a paví, kur bambusový, satyr Temminckův, holub zelenokřídlý, hrdlička čínská, drozd černoprsý či špaček čínský.

„Voliéry byly vybudovány před téměř 20 lety, a tak potřebovaly některé části opravit a zrenovovat. V posledních měsících proběhla oprava stříšek a stropních sítí. Nosné sloupy byly vydekorovány do umělých stromů, dále byl opraven vodopád a vytvořeny kaskádovité mělčiny. Došlo rovněž k úpravě dvou jezírek v jedné z průchozích voliér. V obou průchozích voliérách pak byly vybudovány nové chodníky se stopami,“ uvedla mluvčí.

Pro aranžování voliér byly předlohou přirozené biotopy v jednotlivých nadmořských výškách. „Tak lze ptáky pozorovat v přirozeném prostředí podobném rozmanité, krásné, ale ohrožené přírodě Tibetu a Číny,“ uvedla Nováková.

ČTK

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.