Přihlásit

Přírodě jsem vděčný za mnohé (Receptář)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Aleš Háma byl pro mě donedávna především pohotový a vtipný moderátor, hudebník a výborný herec. Věděla jsem, že ho baví myslivost, rybaření a zahrada.

Že je však pro něj vztah k přírodě a všemu živému i neživému v ní tak zásadní a určující, jsem netušila. Tohle téma se prolínalo celým rozhovorem, a kdyby byl prostor v časopisu nafukovací, mohli bychom ho asi rozvíjet donekonečna.

Co se vám s pojmem příroda bezprostředně vybaví?

Pro mě je to zásadní, důležitý vztah. Rodiče mě vlastně vychovávali v přírodě, trávili jsme spoustu času na chalupě v Krušných horách a já jsem přírodě za mnohé vděčný. Vždycky pro mě například byla skvělý zdroj při výchově dětí, když jsem jim mohl v reálu ukazovat, co k čemu vede, jak se má člověk k přírodě chovat a proč. Říkal jsem klukům: Chovejte se k přírodě tak, jako byste byli její součástí, a ne že jste tady na návštěvě.

Celý rozhovor najdete v měsíčníku Receptář

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.