Přihlásit

S likvidací uhynulých zvířat v Moravskoslezském kraji pomůžou dobrovolní hasiči (ČTK)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

S likvidací uhynulých zvířat budou po povodních v Moravskoslezském kraji pomáhat dobrovolní hasiči. Mršiny bude zdarma likvidovat kafilérie. Novinářům to dnes řekl hejtman Josef Bělica (ANO). Všechny, kteří s uhynulými zvířaty přijdou do kontaktu, vyzval k opatrnosti. Ochranné pomůcky jako rukavice či respirátory budou k dispozici na obecních úřadech.

„Jednou z dílčích činností krajských hasičů je i manipulace s uhynulými zvířaty, která jsou bohužel jedním z důsledků ničivých povodní. V těchto úkonech budou významně vypomáhat dobrovolní hasiči,“ uvedl hejtman.

Lidé, kteří by chtěli uhynulá zvířata odklízet sami, by podle něj měli používat ochranné pomůcky, zdůraznil.

Dodal, že mršiny je nutné odevzdávat výhradně v kafileriích, které je zpracují. „Děkujeme zařízení v Mankovicích, které bude uhynulá zvířata přijímat zdarma, právě tam budou hasiči mrtvá zvířata svážet,“ dodal Bělica.

Mluvčí moravskoslezských hasiči Kamila Langerová ČTK řekla, že hasiči ochranné pomůcky - obleky, rukavice a respirátory - dodají na centrální stanice v Bruntálu a Opavě. Pak záleží na starostech obcí a jednotkách dobrovolných hasičů. „Pokud dospějí k tomu, že ochranné pomůcky potřebují, vyzvednou si je,“ řekla. Uvedla, že hasiči budou v obcích mršiny shromažďovat, svoz do kafilérie zajistí soukromá firma.

ČTK

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.