Jak dostat zvěřinu na talíře. Státu se do velké propagace masa nechce (ekonomika.iDNES.cz)
- Kategorie: Zpravy z oboru myslivost
Lidé se obávají konzumace zvěřiny. Podle obchodníků je to přitom kvalitní a zdravé maso, které pochází z málo stresované zvěře. Obsahuje až desetkrát více vitaminů než maso hovězí, stále se ho ale v ČR sní pouze kolem jednoho kilogramu na osobu a rok.
To je podle údajů Českého statistického úřadu pouze zlomek z celkové spotřeby masa na obyvatele, poslední údaje hovoří o 82,9 kilogramech, z toho nadpoloviční většinu tvoří maso vepřové.
Ministr zemědělství Marek Výborný požádal Svaz obchodu a cestovního ruchu ČR o analýzu situace na trhu s masy z divočáků či jelenů. Podle korespondence mezi svazem a ministerstvem, kterou má MF DNES k dispozici, by pak svaz ocenil státní osvětovou kampaň, kterou by se populaci vysvětlily benefity masa a snížily obavy z konzumace divokých zvířat.
Celý článek najdete zde