Bažantí prsa na tymiánu
- Kategorie: Speciality ze zvěřiny
- Přidat nový komentář
4 porce
prsní filety ze dvou bažantů (800 g), 2 červené cibule, 1 limetka, svazeček čerstvého tymiánu, 200 ml bílého vína, 2 lžíce olivového oleje, čerstvě podrcený zelený pepř, sůl
Prsní filety opláchneme studenou vodou, osušíme, osolíme a posypeme drceným zeleným pepřem. V pekáčku s rozpáleným olejem filety z obou stran zprudka opečeme. Přidáme na silnější plátky nakrájenou oloupanou cibuli, na klínky nakrájenou limetku, snítky tymiánu, podlijeme vínem, vložíme do trouby předehřáté na 200 °C a pečeme asi 20 minut.
Podáváme se širokými nudlemi.
Recept, kuchyňská úprava a foto Dalibor Pačes