Daňčí játra na rozmarýnu s fíky
- Kategorie: Speciality ze zvěřiny
- Přidat nový komentář
600 g daňčích jater, 100 g sušených baby fíků, 2 červené cibule, 4 lžíce balzamikového krému s fíky, 3 lžíce olivového oleje, 3 lžíce másla, 100 ml zvěřinového vývaru, 2 lžičky nasekaného čerstvého rozmarýnu, čerstvě podrcený zelený pepř, sůl
Důkladně odblaněná játra nakrájíme na středně silné plátky, ochutíme pepřem a solí a v hluboké pánvi s rozehřátým olejem opékáme z každé strany asi 3 minuty; opečená játra odložíme stranou. Do pánve přidáme máslo, necháme rozpustit, vhodíme na kroužky nakrájené cibule a restujeme asi 5 minut. Pak přidáme na půlky překrájené fíky a rozmarýn, přelijeme balzamikem, promícháme a jen krátce orestujeme. Nakonec přidáme odložená játra, podlijeme vývarem, promícháme a povaříme do zhoustnutí omáčky.
Podáváme s bílým chlebem nebo pečivem.
Recept, kuchyňská úprava a foto Dalibor Pačes