Glazovaná zvěřinová sekaná
- Kategorie: Speciality ze zvěřiny
- Přidat nový komentář
na sekanou: 600 g mleté zvěřiny (může být směs více druhů), 300 g mletého vepřového masa, 100 g slaniny, 100 g panko strouhanky, 150 ml mléka, 2 vejce, 1 malá cibule, 2 stroužky česneku, po lžičce sušeného oregana a rozmarýnu, sůl
na glazuru: 3 lžíce hustého kečupu, lžíce meruňkového džemu, lžíce třtinového cukru, 1/2 lžíce jablečného octa; svazek plocholisté petržele
Do mísy nejdříve vložíme mletou zvěřinu a mleté vepřové maso, osolíme a důkladně vymícháme. Pak přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, strouhanku zalitou mlékem, vejce, najemno nastrouhanou cibuli a česnek, rozemnuté koření a důkladně promícháme. Z masové směsi rukama opláchnutýma studenou vodou vytvarujeme dvě šišky, vložíme je do pekáčku, mírně podlijeme vodou a v troubě předehřáté na 190 °C zvolna pečeme asi hodinu. Mezitím si prošleháním všech ingrediencí připravíme glazuru. Asi 20 minut před koncem pečení sekanou potřeme glazurou a vrátíme ji do trouby, to opakujeme ještě dvakrát až třikrát. Upečenou sekanou necháme ve vypnuté troubě krátce odpočinout.
Před servírováním sekanou hustě posypeme nakrájenou plocholistou petrželí. Podáváme s vařenými bramborami.
Recept, kuchyňská úprava a foto Dalibor Pačes