Grilované srnčí roládky se slaninou a baby špenátem
- Kategorie: Speciality ze zvěřiny
- Přidat nový komentář
600 g srnčí kýty bez kosti z mladého kusu, 200 g anglické slaniny v plátcích, 100 g čerstvého baby špenátu, 2 lžíce medové hořčice, mletý zelený pepř, sůl
Srnčí kýtu prořízneme na co největší plátky, ty přes fólii rozklepeme dotenka, z obou stran osolíme a opepříme, z jedné strany potřeme hořčicí, poklademe plátky slaniny a čerstvým špenátem a stočíme do pevné rolády. Z rolády nakrájíme 2 cm široké roládky, napíchneme je na špejli a v případě potřeby tvar roládky zajistíme párátky. Na rozpáleném grilu nebo grilovací pánvi grilujeme 3 až 5 minut z každé strany.
Grilované srnčí roládky podáváme s bramborovými hranolky a dipem z červené řepy.
Dip z červené řepy
2 větší syrové červené řepy, větší stroužek česneku, lžíce tahini pasty, 2 lžičky olivového oleje, šťáva z limetky, citronový pepř, sůl
Každou bulvu syrové červené řepy zvlášť položíme na čtverec dvojitého alobalu, osolíme, opepříme, zakápneme olivovým olejem, alobal pevně uzavřeme a v troubě předehřáté na 200 °C pečeme doměkka asi hodinu. Necháme vychladnout, oloupeme, pokrájíme na kousky a vložíme do úzké nádoby s vysokým okrajem. Přidáme oloupaný česnek, tahini pastu a tyčovým mixérem rozmělníme. Dochutíme limetkovou šťávou, pepřem a solí.
Dip z červené řepy podáváme vychlazený.
Recept, kuchyňská úprava a foto Dalibor Pačes