Hřbet z divočáka na jalovci a rozmarýnu
- Kategorie: Speciality ze zvěřiny
- Přidat nový komentář
800 g hřbetu z divočáka bez kosti, 50 g anglické slaniny, 300 ml polosuchého červeného vína, 2 lžíce másla, 10 modrých a 10 červených jalovčinek (polovinu podrtíme), 2 větvičky čerstvého rozmarýnu, sůl
Důkladně odblaněný hřbet z divočáka osušíme, potřeme solí a drcenými jalovčinkami a na noc dáme do chladničky. V pekáčku na másle zpěníme na kostičky nakrájenou slaninu, vložíme odleželý hřbet a ze všech stran jej krátce opečeme. Podlijeme vínem, přidáme celé jalovčinky, navrch položíme větvičky rozmarýnu, zakryjeme poklicí a v troubě předehřáté na 200 ºC pečeme doměkka. Během pečení podle potřeby podléváme zvěřinovým vývarem nebo vodou.
Podáváme s karlovarským knedlíkem.
Tipy a rady
* Stejným způsobem se dá připravit hřbet ze zvěře srnčí, jelení nebo daňčí.
* Příloha se může obměňovat – dobře se hodí knedlík bramborový, šťouchané brambory i dušená rýže.
Text, kuchyňská úprava a foto Dalibor Pačes