Kořeněné srnčí kuličky v kari omáčce
- Kategorie: Speciality ze zvěřiny
- Přidat nový komentář
na kořeněné kuličky: 1 kg srnčí plece bez kosti, 2 lžíce jogurtu, lžíce najemno nastrouhaného čerstvého zázvoru, lžíce nasekaných čerstvých lístků koriandru, lžička podrceného římského kmínu, po špetce mletého hřebíčku, skořice, kajenského pepře a nastrouhaného muškátového oříšku, sůl; 2 lžíce slunečnicového oleje na opékání
na kari omáčku: 1 velká šalotka, 3 stroužky česneku, 2 lžíce nasekaných stonků čerstvého koriandru, lžíce najemno nastrouhaného čerstvého zázvoru, 2 lžíce červené kari pasty, 400 g konzervovaných sekaných rajčat, 250 ml vody, 125 ml smetany na vaření, sůl
Dobře odblaněnou a šlach zbavenou srnčí plec umeleme, přidáme všechny suroviny, osolíme a dobře vymícháme. Z masové směsi tvoříme kuličky o velikosti golfového míčku a v hluboké pánvi na rozpáleném oleji je opečeme dozlatova. Opečené kuličky odložíme stranou. Do pánve přidáme nadrobno nakrájenou šalotku, nasekaný česnek, koriandr a zázvor a za stálého míchání krátce restujeme. Nakonec přidáme kari pastu, rajčata a vodu, promícháme, přivedeme k varu, vložíme odložené opečené kuličky a pod pokličkou zvolna vaříme asi 15 minut. Vlijeme smetanu, promícháme, dochutíme solí a krátce povaříme.
Kořeněné srnčí kuličky v kari omáčce posypeme nasekanými lístky koriandru a podáváme s rýží.
Recept, kuchyňská úprava a foto Dalibor Pačes