Kotlety z divočáka s balzamikovou omáčkou
- Kategorie: Speciality ze zvěřiny
- Přidat nový komentář
6 kotlet s kostí z mladého divočáka (nejlépe ze selete), 3 lžíce olivového oleje, 2 stroužky česneku, 150 ml balzamikového octa, 130 g světle hnědého třtinového cukru, směs mletého koření na zvěřinu, sůl
Kotlety zlehka naklepeme, po obvodu na několika místech nařízneme, osolíme a posypeme mletým kořením na zvěřinu. Ve velké silnostěnné pánvi s vyšším okrajem rozehřejeme olej a kotlety z každé stany opékáme 3 minuty. Opečené kotlety vyjmeme z pánve a necháme je odpočinout. Teplotu snížíme na středně vysokou, do pánve přidáme balzamikový ocet, třtinový cukr a nadrobno nasekaný česnek, metličkou prošleháme a povaříme do zhoustnutí. Opečené kotlety vložíme zpět do pánve, polijeme omáčkou a společně krátce povaříme.
Podáváme s restovanými fazolkami a opečenými bramborami.
Recept, kuchyňská úprava a foto Dalibor Pačes