Medailonky z divočáka s lepenicí
- Kategorie: Speciality ze zvěřiny
- Přidat nový komentář
600 g hřbetu z divočáka bez kosti, 2 lžíce slunečnicového oleje, lžíce čerstvě podrceného pepře čtyř barev, sůl
Z důkladně odblaněného hřbetu z divočáka nakrájíme 2 cm silné medailonky. Klouby ruky sevřené v pěst je zlehka naklepeme, z obou stran potřeme olejem, vetřeme do nich pepř a sůl a v pokojové teplotě je necháme asi půl hodiny odležet. Odleželé medailonky opékáme na rozpálené pánvi nasucho zprudka z každé strany 1 minutu a pak je dáme do trouby předehřáté na 190 °C na 5 minut dopéct. Po vyndání z trouby necháme medailonky před podáváním asi 5 minut odpočinout.
Podáváme s lepenicí.
Lepenice
500 g brambor, 300 g kysaného bílého zelí, 1 větší červená cibule, 2 lžíce sádla, sůl
Oloupané a pokrájené brambory uvaříme v osolené vodě doměkka. Mezitím na lžíci sádla krátce orestujeme oloupanou cibuli nakrájenou na středně silné plátky. Z vařených brambor slijeme vodu, přidáme lžíci sádla, brambory nahrubo rozšťoucháme, přidáme orestovanou cibuli a pokrájené scezené zelí a promícháme. Podle potřeby dosolíme.
Recept, kuchyňská úprava a foto Dalibor Pačes