Panenská svíčková z divočáka na zázvoru s fazolkami
- Kategorie: Speciality ze zvěřiny
- Přidat nový komentář
4 porce
400 g panenské svíčkové z divočáka, plechovka konzervovaných rajčat (400 g), 200 g čerstvých zelených fazolek, 150 ml zvěřinového vývaru, 1 citron, 2 lžíce medu, 2 lžíce škrobu, lžíce čerstvého strouhaného zázvoru, lžička mleté skořice, lžička drceného římského kmínu, 2 lžíce olivového oleje, třtinový cukr, sůl
Důkladně odblaněnou panenskou svíčkovou z divočáka nakrájíme přes vlákna na silnější plátky a vložíme do misky. Osolíme, přidáme med, škrob, zázvor, skořici a kmín, promícháme a necháme v chladničce alespoň hodinu odležet. Na pánvi s rozpáleným olivovým olejem odleželou zvěřinu dozlatova osmahneme. Pak přidáme vývar, rajčata, pokrájené fazolky, kůru a šťávu z poloviny citronu a zvolna dusíme asi 10 minut, až jsou fazolky téměř měkké a na skus křupavé. Na závěr dochutíme cukrem a solí.
Podáváme s kuskusem.
Recept, kuchyňská úprava a foto Dalibor Pačes.