Pesto z medvědího česneku
- Kategorie: Speciality ze zvěřiny
- Přidat nový komentář
velký svazek medvědího česneku, 50 g slunečnicových semínek, 40 g parmezánu, 4 lžíce olivového oleje extra virgin, 2 lžičky citronové šťávy, lžička balzamikového krému, citronový pepř, chilli vločky, sůl
Studenou vodou opláchnuté listy medvědího česneku společně se slunečnicovými semínky rozmixujeme tyčovým mixérem. Za stálého mixování postupně přiléváme olej. Nakonec přidáme najemno nastrouhaný parmezán a promícháme. Dochutíme citronovou šťávou, balzamikem, čerstvě mletým citronovým pepřem, chilli vločkami a solí.
Rady a tipy
* Místo slunečnicových semínek lze použít jádra vlašských ořechů nebo piniové oříšky,
navíc můžete přidat sušeajčatná ra naložená v oleji.
* Parmezán lze nahradit sýrem Pecorino nebo sýrem typu Gran Moravia.
* Hotovým pestem naplňte menší skleničky s patentním uzávěrem. Pesto ve skleničce zakápněte olejem, pevně uzavřete víčkem a uložte k dalšímu použití do chladničky.
Recept, kuchyňská úprava a foto Dalibor Pačes