Velikonoční zvěřinová sekaná
- Kategorie: Speciality ze zvěřiny
- Přidat nový komentář
750 g mleté zvěřiny (různý ořez, může být i z více druhů zvěře), 250 g mletého vepřového boku, 1 kapie, 1 šalotka, 2 stroužky česneku, 3 syrová a 3 natvrdo uvařená vejce, strouhanka dle potřeby, hrstka čerstvých lístků tymiánu, sůl
V míse nedříve důkladně vymícháme mletou zvěřinu s mletým vepřovým bokem a dvěma lžičkami soli, až se obě masa dokonale spojí. Pak přidáme na kostičky nakrájenou kapii, nadrobno nakrájenou šalotku, prolisovaný česnek, syrová vejce a čerstvý tymián a opět důkladně vymícháme. Pokud je masová směs řídká, přisypeme strouhanku, podle chuti dosolíme. Na dno chlebíčkové formy vyložené pečicím papírem dáme polovinu masové směsi, zlehka do ní v jedné řadě za sebou vmáčkneme natvrdo uvařená vejce, zakryjeme druhou polovinou masové směsi, povrch urovnáme lžící namočenou ve studené vodě a v troubě předehřáté na 200 °C pečeme asi 40 minut. Pokud chceme mít sekanou opečenou ze všech stran, 10 minut před koncem pečení ji vyklopíme z formy, odstraníme pečicí papír, položíme do pekáčku, mírně podlijeme vodou a dopečeme.
Podáváme s vařenými bramborami.
Recept, kuchyňská úprava a foto Dalibor Pačes