Zaječí hřbet na rozmarýnu s kapary
- Kategorie: Speciality ze zvěřiny
- Přidat nový komentář
zaječí hřbet s kostí, 500 ml bílého vinného octa, 300 ml suchého bílého vína, zvěřinový vývar, 100 g slaniny vcelku, 1 šalotka, 4 lžíce kaparů, 2 lžíce olivového oleje, snítka čerstvého rozmarýnu, 5 bobkových listů, směs mletého koření na zvěřinu, sůl
Zaječí hřbet důkladně odblaníme a pilkou s jemnými zoubky rozřežeme na menší díly. Zaječí díly vložíme do vhodné nádoby těsně vedle sebe, přidáme rozmarýn a bobkový list, zalijeme vinným octem a v chladničce necháme přes noc marinovat. Marinované díly osušíme, posypeme mletým kořením a solí a odložíme stranou. V pekáčku na rozehřátém olivovém oleji necháme rozpustit na kostičky nakrájenou slaninu. Pak vložíme okořeněné zaječí díly, ze všech stran je zprudka opečeme a odložíme stranou. Ve výpeku jen krátce orestujeme nadrobno nakrájenou šalotku, vrátíme opečené zaječí díly, přidáme rozmarýn a bobkové listy z marinády, podlijeme vínem, zakryjeme a v troubě předehřáté na 190 °C zvolna pečeme asi hodinu doměkka. Během pečení podle potřeby mírně podléváme zvěřinovým vývarem a přeléváme výpekem. Asi 10 minut před koncem pečení přidáme scezené kapary.
Zaječí hřbet na rozmarýnu s kapary podáváme s rýží.
Recept, kuchyňská úprava a foto Dalibor Pačes