Přihlásit

Zaječí roláda

hřbet z jednoho zajíce, 600 g libového vepřového boku bez kosti a kůže, 100 g anglické slaniny v dlouhých plátcích, 1 velká kapie, 1 velká šalotka, instantní světlá jíška, směs mletého koření na zvěřinu, sůl

Zaječí roláda Dalibor Pačes Zaječí roláda

Zaječí hřbet vykostíme, důkladně odblaníme, oba hřbetní svaly jednou podélně prořízneme na tenké pláty, zlehka naklepeme, z obou stran osolíme a posypeme kořením. Vepřový bok prořízneme na velký plát, naklepeme a z obou stran osolíme. Na plát vepřového boku položíme dva pláty zaječího hřbetu, poklademe plátky slaniny a navrch v řadách střídavě položíme dlouhé proužky kapie a na měsíčky nakrájenou šalotku. Pevně stočíme do rolády a ovážeme tenkým provázkem. Roládu vložíme do pekáče, podlijeme studenou vodou, zakryjeme a v troubě předehřáté na 200 °C pečeme doměkka. Během pečení přeléváme výpekem a podle potřeby mírně podlijeme. Výpek scedíme, zahustíme jíškou a krátce povaříme.
Zaječí roládu podáváme s bramborovou kaší a kompotem.

Recept, kuchyňská úprava a foto Dalibor Pačes

(0 hlasů)

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.