Zaječí roláda
- Kategorie: Speciality ze zvěřiny
- Přidat nový komentář
hřbet z jednoho zajíce, 600 g libového vepřového boku bez kosti a kůže, 100 g anglické slaniny v dlouhých plátcích, 1 velká kapie, 1 velká šalotka, instantní světlá jíška, směs mletého koření na zvěřinu, sůl
Zaječí hřbet vykostíme, důkladně odblaníme, oba hřbetní svaly jednou podélně prořízneme na tenké pláty, zlehka naklepeme, z obou stran osolíme a posypeme kořením. Vepřový bok prořízneme na velký plát, naklepeme a z obou stran osolíme. Na plát vepřového boku položíme dva pláty zaječího hřbetu, poklademe plátky slaniny a navrch v řadách střídavě položíme dlouhé proužky kapie a na měsíčky nakrájenou šalotku. Pevně stočíme do rolády a ovážeme tenkým provázkem. Roládu vložíme do pekáče, podlijeme studenou vodou, zakryjeme a v troubě předehřáté na 200 °C pečeme doměkka. Během pečení přeléváme výpekem a podle potřeby mírně podlijeme. Výpek scedíme, zahustíme jíškou a krátce povaříme.
Zaječí roládu podáváme s bramborovou kaší a kompotem.
Recept, kuchyňská úprava a foto Dalibor Pačes