Zvěřinový mletý kebab
- Kategorie: Speciality ze zvěřiny
- Přidat nový komentář
na kebab: 450 g mleté zvěřiny (může být směs více druhů), 150 ml smetany ke šlehání, 2 stroužky česneku, hrst plocholisté petržele, jemně mleté zvěřinové koření, sůl; olej na opékání
na dip: 250 g zakysané smetany, 70 g salátové okurky, 1 jarní cibulka, plocholistá petržel, pažitka, citronová šťáva, mletý bílý pepř, cukr, sůl
Mletou zvěřinu dáme do mísy, osolíme, posypeme velkou špetkou zvěřinového koření a důkladně vymícháme. Pak přidáme smetanu, prolisovaný česnek a nasekanou petržel a znovu důkladně vymícháme. Ze vzniklé směsi tvarujeme rukama na silnější špejle na grilování válečky, které opékáme dozlatova na venkovním grilu nebo na grilovací pánvi potřené olejem.
Na dip v misce smícháme zakysanou smetanu s nadrobno nasekanou jarní cibulkou, petrželkou a pažitkou, na kousky nakrájenou salátovou okurkou se slupkou, ochutíme citronovou šťávou, pepřem, cukrem a solí.
Grilovaný zvěřinový kebab podáváme s opečenými bramborami a vychlazeným dipem.
Recept, kuchyňská úprava a foto Dalibor Pačes