Přihlásit

Ve Švédsku začala doba lovu medvědů, během pár hodin bylo střeleno 71 kusů

Ve Švédsku začala 21. srpna lovná sezona medvědů. Úřady letos i přes kritiku ochránců zvířat vydaly povolení na odstřel 486 kusů těchto šelem, což je zhruba pětina populace medvědů hnědých v této skandinávské zemi, napsala agentura DPA. V loňském roce dostali lovci povolenky na 649 medvědů.

Doporučeno Ve Švédsku začala doba lovu medvědů, během pár hodin bylo střeleno 71 kusů Ilustrační foto www.pixabay.com/Eszter Miller

Sezona lovu začala včera a potrvá do 15. října. Už během prvních hodin bylo uloveno nejméně 71 medvědů, jak uvedl portál mysliveckého časopisu Svensk Jakt.

Nejrychleji odstřel postupuje v regionu Gävleborg, který vydal povolenky na 125 medvědů. Nejméně 30 jich zde už lovci střelili. V regionu Dalarna je možné ulovit 80 kusů, ze čtvrtiny už lovci kvótu naplnili.

Ochránci zvířat lov medvědů kritizují, protože úřady podle nich vydávají příliš mnoho povolenek, což má vést k značnému omezení medvědí populace.

Podle ČTK

Poslední změna: 22.08.2024 10:21

(1 hlas)

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.