Daňčí plátky s restovanou paprikou
- Kategorie: Speciality ze zvěřiny
- Přidat nový komentář
800 g daňčí kýty bez kosti, 1 zelená a 1 žlutá masitá paprika, 1 šalotka, 2 stroužky česneku, 300 ml zvěřinového vývaru, 100 ml smetany na šlehání, 2 lžíce másla, 2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce hladké mouky, lžíce krystalového cukru, lžíce balzamikového octa, směs jemně mletého koření na zvěřinu, sůl
Odblaněnou daňčí kýtu nakrájíme na silnější plátky, přes fólii naklepeme, posypeme kořením, osolíme a odložíme stranou. Ve velké hluboké pánvi rozehřejeme olej, vložíme okořeněné plátky, opékáme z každé strany asi 2 až 3 minuty a odložíme je stranou. Do pánve přidáme lžíci másla, vsypeme na plátky nakrájenou šalotku, nadrobno nakrájený česnek a na proužky nakrájenou papriku a restujeme asi 2 až 3 minuty, až paprika změkne. Orestovanou papriku odložíme stranou a udržujeme ji teplou. Do pánve přidáme lžíci másla, vsypeme mouku a připravíme světlou jíšku. Poté zašleháme cukr a balzamikový ocet a necháme ocet krátce odpařit. Zalijeme vývarem, prošleháme a asi 10 minut povaříme. Nakonec vlijeme smetanu a krátce povaříme. Dochutíme cukrem a solí. Do omáčky vrátíme odložené plátky a v omáčce je krátce prohřejeme.
Daňčí plátky podáváme s restovanou paprikou, vhodnou přílohou je bramborová kaše.
Recept, kuchyňská úprava a foto Dalibor Pačes