Divoký holub pečený ve vinném listu
- Kategorie: Speciality ze zvěřiny
- Přidat nový komentář
4 porce
2 mladí divocí holubi, 4 vinné listy, 4 dlouhé tenké plátky prorostlého špeku, 60 g másla, 5 jalovčivek, 1/2 lžičky sušeného tymiánu, 1/2 lžičky soli
Kuchyňsky opracované divoké holuby vně i uvnitř opláchne studenou vodou a osušíme. Do rozpuštěného másla přidáme čerstvě podrcené jalovčinky, rozemnutý tymián, sůl a promícháme. Holuby položíme do pekáčku, ve kterém je budeme péct. Vně i uvnitř je vydatně potřeme bylinkovým máslem, zbylým máslem je polijeme a uložíme na noc do chladničky. Druhý den zavineme holuby do vinných listů a plátků špeku, převážeme tenkým provázkem, mírně podlijeme vodou a v troubě předehřáté na 200 ºC pečeme hodinu až hodinu a půl doměkka. Během pečení podle potřeby mírně podléváme a přeléváme výpekem.
Upečené holuby rozdělené na porce podáváme s rýží.
Recept, kuchyňská úprava a foto Dalibor Pačes