Guláš ze zvěřinových špekáčků s lesními houbami
- Kategorie: Speciality ze zvěřiny
- Přidat nový komentář
6 větších brambor, 4 zvěřinové špekáčky, 2 velké hrsti sušených smrkových hřibů, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 2 lžíce sádla, 2 lžíce rajského protlaku, 2 lžíce hladké mouky, lžička sladké a špetka pálivé papriky, sušené oregano, sůl
V silnostěnném hrnci na sádle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme pokrájené brambory a špekáčky a sušené houby, orestujeme, přidáme rajský protlak, krátce orestujeme, zasypeme moukou a paprikou a za stálého míchání ode dna hrnce krátce osmahneme. Nakonec přidáme utřený česnek a v dlani rozemnuté oregano, mírně osolíme (se solí opatrně, špekáčky bývají dost slané), zalijeme vodou tak, aby byly všechny suroviny ponořené, a za občasného promíchání zakryté poklicí vaříme, až jsou brambory měkké.
Porce vydatného guláše podáváme s chlebem.
Recept, kuchyňská úprava a foto Dalibor Pačes