Jelení závitky s pestem z medvědího česneku
- Kategorie: Speciality ze zvěřiny
- Přidat nový komentář
8 řízků z jelení kýty, 8 tenkých plátků anglické slaniny, 8 rovných lžiček pesta z medvědího česneku, 200 ml smetany na vaření, zvěřinový vývar, šťáva z 1/2 citronu, 2 lžíce másla, 2 lžíce instantní světlé jíšky, mleté zvěřinové koření, sůl
Řízky z jelení kýty přes fólii zlehka rozklepeme, z obou stran jen mírně osolíme a posypeme zvěřinovým kořením. Na každý řízek položíme plátek anglické slaniny, potřeme pestem, svineme do závitku a pevně ovážeme tenkým provázkem. V kastrolu na rozehřátém másle závitky ze všech stran dozlatova opečeme. Podlijeme vývarem a pod poklicí zvolna du¬síme doměkka. Měkké závitky vyjmeme a odložíme do tepla stranou. Do výpeku podle potřeby přilijeme vývar, vlijeme smetanu a citronovou šťávu a necháme přejít varem. Nakonec vmícháme instantní jíšku a krátce povaříme, omáčku podle chuti dosolíme.
Jelení závitky se smetanovou omáčkou podáváme s rýží.
Recept, kuchyňská úprava a foto Dalibor Pačes