Přihlásit

Křehké daňčí řízečky v bylinkové strouhance

800 g daňčího hřbetu bez kosti
jogurtová marináda: 2 smetanové jogurty, 2 vejce, lžíce dijonské hořčice, lžička mletého koření na zvěřinu, cukr, sůl
bylinková strouhanka: 6 plátků toustového chleba, 2 lžíce nasekané petrželky, 2 lžíce čerstvých lístků tymiánu

Jogurt, vejce, hořčici a koření na zvěřinu dáme do misky a metličkou rozšleháme. Marinádu dochutíme cukrem a solí. Daňčí hřbet důkladně odblaníme, nakrájíme na prst silné řízečky, zlehka naklepeme, z obou stran osolíme, protáhneme marinádou a vložíme do jiné misky. Pokud marináda zbyde, nalijeme ji na řízečky; necháme v chladničce přes noc rozležet. Suché plátky toustového chleba nahrubo nastrouháme a smícháme s bylinkami. Marinované řízečky obalíme v bylinkové strouhance a zvolna smažíme ve směsi tuku na smažení a másla.
Podáváme s jemnou bramborovou kaší a míchaným jeřabinovo-hruškovým kompotem.

Tipy a rady
* Na řízečky se hodí hřbet z mladého kusu, lze použít i kýtu.
* Díky marinování jsou řízečky velmi křehké a šťavnaté.

Text, kuchyňská úprava a foto Dalibor Pačes

Poslední změna: 11.01.2019 13:37

(0 hlasů)

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.