Letní cuketové rolky se zvěřinou
- Kategorie: Speciality ze zvěřiny
- Přidat nový komentář
500 g mleté zvěřiny, 400 g konzervovaných loupaných a krájených rajčat s bazalkou, 200 g cherry rajčat, 150 g ricotty, 2 velké cukety, 1 šalotka, 2 stroužky česneku, svazek čerstvých bylinek (bazalka, saturejka, oregano, rozmarýn), olivový olej, mleté zvěřinové koření, pepř čtyř barev, sůl
V hluboké pánvi na 3 lžících oleje orestujeme nejdříve nadrobno nakrájenou šalotku a pak velmi krátce, jen co se rozvoní, též nadrobno nakrájený česnek. Přidáme mletou zvěřinu a za stálého míchání restujeme, až se zvěřina zatáhne a jednotlivé kousky od sebe oddělí. Poté přidáme polovinu konzervovaných rajčat, osolíme, posypeme mletým zvěřinový kořením a za občasného míchání dále restujeme asi 10 minut. Cuketu podélně nakrájíme na tenké plátky. Každý plátek osolíme, zlehka posypeme mletým pepřem čtyř barev, potřeme tenkou vrstvou ricotty a navrstvíme orestovanou zvěřinovou směs. Pevně svineme do rolky a uložíme do pekáčku vytřeného olivovým olejem. Do mezer mezi rolky dáme zbylá konzervovaná rajčata a půlky cherry rajčat, posypeme nasekanými bylinkami, zakápneme olivovým olejem a v troubě předehřáté na 180 ºC pečeme asi 30 minut. Ke konci pečení můžeme na pár minut použít horní ohřev s ventilátorem.
Před servírováním zakápneme olivovým olejem. Podáváme s bílým chlebem nebo pečivem a dobře vychlazeným suchým či polosuchým bílým vínem.
Tipy a rady
*Ideální je, pokud máme zvěřinu z mladého kusu, může být z více druhů zvěře. Když je zvěřina ze starších kusů, je potřeba déle ji restovat i zapékat. Samozřejmostí je, že zvěřinu před mletím důkladně odblaníme a zbavíme veškerého tuku.
*Čerstvé bylinky můžeme použít podle toho, jaké máme k dispozici; bazalka by měla být základem.
Text, kuchyňská úprava a foto Dalibor Pačes