Pečené batáty s mletou zvěřinou
- Kategorie: Speciality ze zvěřiny
- Přidat nový komentář
2 středně velké batáty, 250 g mleté zvěřiny, 100 g čerstvé kapusty, 150 g sýra feta, 2 lžíce olivového oleje, lžíce másla, 1 šalotka, 2 stroužky česneku, hrst pokrájené čerstvé pažitky, směs mletého zvěřinového koření, mletý černý pepř, sůl
Důkladně omyté batáty osušíme, potřeme olejem, několikrát propíchneme vidličkou, podélně nařízneme, osolíme a opepříme a na plechu vyloženém pečicím papírem v troubě předehřáté na 180 °C pečeme doměkka asi 45 minut.
Mezitím na pánvi na rozehřátém másle orestujeme nadrobno nakrájenou šalotku. Přidáme prolisovaný česnek a krátce restujeme, jen co se česnek rozvoní. Dále přidáme mletou zvěřinu, osolíme, posypeme mletým zvěřinovým kořením a za stálého míchání restujeme, až zvěřina zhnědne a rozdělí se na drobné kousky. Nakonec přidáme na úzké proužky nakrájené kapustové listy, promícháme a společně krátce restujeme, až je kapusta na skus.
Upečené batáty svrchu lehce zmáčkneme, aby se otevřely, a bohatě je naplníme orestovanou zvěřinou s kapustou. Navrchu je posypeme rozdrobeným sýrem feta a pažitkou a podáváme.
Recept, kuchyňská úprava a foto Dalibor Pačes